Nikolić i Vučić u Briselu

Beograd -- Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i njegov zamenik Aleksandar Vučić boraviće od 18. do 20. jula u Briselu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Oni će sa predstavnicima Evropske unije razgovarati o daljim evropskim integracijama Srbije i drugim pitanjima, najavio je Vučić.

On je na konferenciji za novinare rekao da će u Briselu imati sastanke "na visokom nivou" i da očekuje da, izmedju ostalih, sa delegacijom SNS razgovara i komesar za proširenje EU Štefan File.

Vučić je precizirao da će sa predstavnicima EU razgovarati o evropskoj perspektivi Srbije, ekonomskom razvoju, odnosima u regionu, Kosovu i Metohiji i dodao da će poruka naprednjaka biti da Srbiju vide u EU, ali kao "ponosnu, razvijenu ekonomije i izgradjenih puteva".

Govoreći o dve godine rada Vlade Srbije, zamenik predsednika naprednjaka je kazao da su one pokazale da Srbija ima "nekoherentnu, lošu i nesposobnu vlast", a da su ocene premijera Mirka Cvetkovića kako su svi ministri dobro radili i kako Srbija izlazi iz recesije "tragikomične".

"To najbolje govori da su nam neophodni vanredni parlamentarni izbori i promena vlasti", istakao je Vučić.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu