Pronađene kosti stare 200 godina

Zagreb -- Kosti nađene u okolini Vukovara stare su najmanje 200 godina, potvrdila je policija, demantujući navode da se radi o kostima stradalih u građanskom ratu 90-ih.

Izvor: Tanjug
Podeli

Vukovarski patolozi utvrdili su starost kostiju koje potiču s početka XIX veka, saopštila je policija.

Kosti su nađene na dve lokacije u ponedeljak i utorak, a na dubini od metar pronašli su ih radnici koje grade farmu za tov svinja u sastavu kombinata VUPIK.

One su prenete na patologiju vukovarske bolnice u cilju utvrđivanja iz kog perioda potiču. Pojedini mediji odmah su pokrenuli nagađanja o masovnoj grobnici iz devedesetih, ali u policiji nisu želeli da daju komentar dok patolozi ne obave posao.

Po rečima pomoćnika ministra veterana, porodice i međugeneracijske solidarnosti i šefa komisije za nestala lica hrvatske vlade Ivana Grujića, u Hrvatskoj se i dalje traga za 1.865 nestalih osoba, od kojih 456 iz Vukovarsko-sremske županije.

Prema Grujićevim podacima, dosad su u Hrvatskoj nađene 143 masovne grobnice i ekshumirane 3.754 nestale osobe. Poslednja ekshumacija bila je prošle sedmice u selu Medari u zapadnoj Slavoniji kad je ekshumirano 28 tela Srba ubijenih u operaciji "Bljesak" 1995. godine.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu