Dačić: Policija nije tu da bije

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić kaže da niko ne sme da napada policiju, ali da će biti ispitano i da li su policajci u kladionici u Zemunu prekoračili ovlašćenje.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Unutrašnja kontrola MUP-a počela je istragu o sukobu policije i gostiiju, nakon slučaja maltretiranja gostiju jedne beogradske kladionice, rekao je ministar.

Ukoliko se ispostavi da ima elemenata krivičnog dela, izveštaj unutrašnje kontrole MUP-a biće dostavljen Tužilaštvu.

Međutim, Ivica Dačić kaže da snimak maltretiranja gostiju lokala koji je prikazan na B92 nije ceo, i da se na njemu ne vidi početak sukoba i napad na policiju.

“Policija nije ovde da bije i maltretira građane nego da šitti javni red i mir. Ali, isto tako, onaj ko je digao ruku na policiju - zna se šta mu sleduje”, kazao je Dačić.

Na pitanje šta sleduje, Dačić je odgovorio: “Pa, prinuda, sredstva prinude. Šta vi mislite, ako neko na vas digne ruku, kako ćete se braniti? Napad na službeno lice predstavlja krivično delo”, naveo je Dačić.

Ministarka pravde Snežana Malović nije želela da prejudicira aktivnosti tužilaštva koje se tiču podnošenja eventualnih krivičnih prijava protiv policajaja koji su bili akteri događaja u kladionici "Monako".

"Kao građanin očekujem da tužilaštvo reaguje i da se slučaj rasvetli do kraja" dodala je Malović.

U kladionici "Monako" u noći između nedelje i ponedeljka desio se incident u kome je bilo povređenih mladića i pripadnika policije.

Policija i mladići, koji su učestvovali u incidnetu, izneli su različite verzije tog događaja.

Dok načelnik beogradske policijske uprave Slobodan Vukolić tvrdi da je policija napadnuta dok je pokušala da legitimiše četiri osobe i da su mladići od ranije poznati policiji, druga strana tvrdi da nikada ranije nisu imali posla sa policijom i da incident nije bio izazvan.

Info

Na današnji dan, 20. januar

1265 - Prvi put je sazvan engleski parlament. Donji dom činila su dva predstavnika nižeg plemstva iz svake grofovije i dva građanina iz svih većih gradova, a Gornji

Razno subota 20.01. 00:00 Komentara: 0

GIK: Odbijen prigovor RTS

Gradska izborna komisija je odredila predstavnike proširenog sastava GIK-a i odbacila prigovor RTS na proglašenje izborne liste "Šta radite bre – Marko Bastać".

Politika petak 19.01. 23:18 Komentara: 0
strana 1 od 46814 idi na stranu