Saudijci špijunirali Dodika?

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su dvojicu državljana Saudijske Arabije, koji su špijunirali premijera Milorada Dodika.

Izvor: FoNet

Utorak, 06.07.2010.

10:47

Default images

Nezavisne novine saznaju da su u Lukavici, 28. juna privedeni Alguasem Ahmed Ibrahim i Aldaod Ibrahim Abdulaziz.

Oni su tokom saslušanja izjavili da su pripadnici "Šerijatske policije" iz Saudijske Arabije.

Oni su Lukavici kod Sarajeva pratili sletanje tri helikoptera u kojima su se nalazili Dodik, predsednik RS Rajko Kuzmanović, ministar finansija Aleksandar Džombić i ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo.

Interesantno je da su dvojicu Saudijaca praktično razotkrili građani, kojima su bili sumnjivi arapski državljani u novom crnom "fiatu 500".

Prema saznanjima Nezavisnih novina, neko je preko telefona "Krimolovci" dojavio sumnjivo ponašanje dvojice arapskih državljana u blizini heliodroma u Lukavici, koji se nalazi u neposrednoj blizini policijske stanice, a na koji su sleteli zvaničnici RS.

Posle toga je usledila akcija Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo, a nakon privođenja Saudijaca, otkriveno je da su oni došli na poziv Hilmije Kadrića iz Kaknja, koji je u stalnom kontaktu sa direktorom jedne humanitarne organizacije iz Saudijske Arabije.

Tokom ispitivanja dvojice Saudijaca ustanovljeno je da su oni došli u BiH 27. juna, dan pre privođenja, i da su na pitanje šta su snimali odgovorili "stablo višnje jer im se sviđa".

Portparol SIPA Željka Kujundžija potvrdila je da je su pripadnici te agencije uhapsili dvojicu saudijskih državljana, ali da su oni pušteni pošto im je utvrđen identitet, a tužilaštvu BiH je prosleđena informacija kako bi oni utvrdili da li ima krivične odgovornosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: