I to je moguće: Koalicija DS-SRS

Kuršumlija -- Na sednici Skupštine opštine Kuršumlija danas je formirana nova vladajuća koalicija koju čine Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka.

Izvor: Beta
Podeli

Na sednici su smenjeni svi funkcioneri iz organizacije "Gvozdeni puk" koja okuplja veterene rata.

Dosadašnju vladajuću koaliciji činili su DS, "Gvozdeni puk" i grupa građana "Svi zajedno za Kuršumliju", dok je SRS sa sedam odbornika bila u opoziciji.

Nepoverenje zameniku predsednika opštine Dejanu Miloševiću, zameniku predsednika Skupštine Branislavu Jovanoviću i članu opštinskog veća Saši Jovanoviću izglasalo je 19 od ukupno 37 odbornika u Skupštini opštine Kuršumlija.

Ta trojica funkcionera su članovi Udruženje "Gvozdeni puk". Nakon izglasavanja nepoverenja tim funkcionerima, na predlog skupštinske većine za zamenika predsednika opštine postavljen je Zoran Lakić iz SRS-a.

Predsednik opštine Zoran Vučković (DS) rekao je da je koalicija sa SRS danas nastala spontano.

"Ne bojim se reakcije vrha stranke i smatram da će imati razumevanje jer je ova koalicija sačinjena na osnovu odluke skupštinske većine, spontano na ovoj sednici. Zanemarićemo partijske pripadnosti i pokušaćemo da nastavimo da radimo kao što smo i u prethodne dve godine. Stranke nisu bitne, važno je da ovaj narod živi bolje", kazao je Vučković.

Novoizabrani zamenik predsednika opštine Zoran Lakić kaže da nije ništa čudno što su DS i SRS ušli u koaliciju. Prema njegovim rečima, na lokalnom nivou nije bitno ko je sa kim u koaliciji već da su na vlasti ljudi koji mogu nešto učiniti za Kuršumliju.

"Uvek sam govorio da su nebitne stranke koje čine lokalnu vlast. Centrala SRS-a sigurno neće da ospori ovu koaliciju jer smo mi na opštinskom odboru doneli takvu odluku. Mene nisu birali samo radikali već i odbornici iz drugioh stranaka. Ova vlast će sasvim pristojno funkcionisati jer ćemo zanemariti stranačke pripadnosti", kazao je Lakić.

Bivši zamenik predsednika opštine Dejan Milošević tvrdi da su mu pojedini odbornici iz opozicionih stranaka tražili novac da ne bi glasali za njegovu smenu i da je trpeo veliki pritisak pojedinih odbornika i opštinskih funkcionera da zaposaljava njihove rođake i prijatelje.

Prema njegovim rečima, koalicija između DS-a i SRS-a je sačinjena radi interesa pojedinih ljudi.

"Pojedini funkcioneri i odbornici su revoltirani zbog toga što sam ih sprečavao da rade šta hoće, da zapošljavaju rođake i prijatelje, i u raznim drugim malverzacijama. Ja sam im smetao i zato su ušli u koaliciju da bi izvršili smenu funkcionera iz 'Gvozdenog puka'", kazao je Milošević.

Istovremeno, on navodi da je za dve godine, koliko je na toj funkciji, desetak odbornika iz SRS, DS i koalicije "Svi zajedno za Kuršumliju" nekoliko puta prelazilo iz jedne u drugu stranku, pokušavajući da ga smene, dok članovi "Gvozdenog puka" nikada nisu prelazili u druge političke organizacije.

Današnjoj sednici prisustvovalo je svih 37 odbornika, što nije zabeleženo u protekle dve godine. Na sledećoj sednici će biti izabrani novi zamenik predsednika skupštine i jedan član opštinskog veća.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu