Hombah tražio pomoć biznismena?

Bodo Hombah, direktor VAC-a, tražio je pomoć od Milana Beka i Miroslava Miškovića, kako bi preuzeo kompaniju Večernje novosti, piše nedeljnik Vreme.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.07.2010.

14:15

Default images

Navodno je Beko VAC-u bio potreban kao čovek koji kupuje jeftino, unapređuje kompanije i prodaje ih skupo, a Mišković zbog potencijala distributivne mreže.

Vreme ekskluzivno objavljuje detalje iz ugovora između VAC-a i Milana Beka, a koji je potpisan 2008 i prema kojem su svi menadžerski poslovi trebalo da pređu na kompanije Milana Beka a da se Novosti naknadno prodaju.

Prema pisanju Vremena dve strane u ovom poslu u jednom trenutku su se posvađale i na kraju obe ostale bez dobiti na koju su računale.

Medijska grupacija VAC prisustvovala je danas po prvi put skupstini akcionara Večernjih Novosti, čime je praktično potvrđeno da je i formalno preuzela upravljanje nad 24,98 odsto akcija ove kompanije.

VAC saopštava da je ovo pokazatelj da su legalno preuzeli firmi Ardos koja je donedavno bila u vlasništvu Milana Beka i dodaje da su srdačno dočekani.

Podsetimo kontrolu nad većinskim paketom akcija Večernjih novosti imaju tri firme Ardos, Karamat i Trimaks koje su registrovane u Austriji i na Kipru, a do pre 10 dana sve tri bile su pod kontrolom Milana Beka.

Zanimljivo je da su nakon što je VAC objavio da je preuzeo kompaniju Ardos, zastupnici ove firme tvdili kako je to urađeno na prevaru i mimo zakonskih propisa.

Vukotić ostaje na čelu "Novosti"

Upravni odbor Kompanije "Novosti“ odlučio je da Manojlo Manjo Vukotić i u naredne četiri godine vodi tu medijsku kuću kao generalni direktor i glavni urednik svih izdanja kompanije, saopšteno je danas iz "Novosti".

Vukotić je posle potpisivanja ugovora rekao da će sa novim entuzijazmom nastaviti ne da očuva, nego, kako je rekao, i da unapredi ovu medijsku kuću.

"To je više od obaveze i prema čitaocima i prema zaposlenim, i prema nacionalnom statusu "Novosti“, ocenio je Vukotić u saopštenju.

Vukotić je u poslednjih osam godina prvi čovek Kompanije "Novosti", podseća se u saopštenju i navodi da je za to vreme kuća izdala više od milijardu primeraka novina i oko četiri i po miliona knjiga.

Vukotić je profesionalnu karijeru započeo 1963. godine, a nastavio u "Večernjim novostima" 1966. godine. U toj redakciji je, prolazeći sve novinarske i uredničke izazove, radio do 1983. godine kada je otišao na zadatak dopisnika iz Rima svih izdanja tadašnje Borbine kuće.

Bio je glavni i odgovorni urednik nezavisne "Borbe" od 1989. do 1993, jedan od pokretača i prvi glavni i odgovorni urednik "Blica", sa kojim je dostigao tada prvo tiražno mesto u Srbiji, a potom suosnivač i glavni urednik "Glasa javnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: