Opozicija: Ostavka Milosavljevića

Nova Srbija, SRS i LDP traže ostavku ministra zdravlja zbog hapšenja na Institutu za onkologiju i malverzacija sa citostaticima. Ministar: Destruktivni zahtevi.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 01.07.2010.

11:15

Default images

Poslanici Nove Srbije, SRS-a i Liberalno demokratske partije ocenili su da bi ministar zdravlja Tomica Milosavljević trebalo da podnese ostavku zbog te afere.

Šef poslaničke grupe LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da je zgrožen aferom i činjenicom da je neko spreman da na takav način uzme novac.

On je naveo da se mora staviti tačka na čitav niz nesposobnosti ministarstva Tomice Milosavljevića.

Zamenik šefa poslaničke grupe SRS-a Aleksandar Martinović kaže da je posle svega jedini moralni čin da Milosavljević podnese ostavku.

Poslanici Nove Srbije su od nadležnih državnih organa zahtevali i proširenje optužnice protiv uhapšenih, navodeći da bi oni morali biti optuženi za "organizovano ubijanje".

"Svi su uznemireni informacijom o hapšenju lekara Instituta za onkologiju. Ovde mora biti pokrenuta optužnica za organizovano ubijanje, a ministar zdravlja da podnese ostavku", rekla je poslanica te stranke Zlata Đerić u delu sednice u kom poslanici svakog utorka i četvrtka, shodno Poslovniku o radu parlamenta, imaju pravo da od predstavnika vlasti traže informacije i obaveštenja.

Milosavljević: Destruktivni zahtevi

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević ocenio je da su zahtevi pojedinih opozicionih stranaka da podnese ostavku destruktivni i usmereni na to da se poremeti stabilnost Vlade, a ne da se utvrdi istina i kazne odgovorni.

Poslanici Nove Srbije, Srpske radikalne stranke i Liberalno demokratske partije ocenili su danas u skupštinskoj raspravi da bi ministar zdravlja Tomica Milosavljević trebalo da podnese ostavku zbog afere na Institutu za onkologiju i malverzacija sa citostaticima.

Milosavljević je u izjavi agenciji Beta ocenio da je reč o nameri opozicije da postigne političku korist i "izvuče jednu ciglu iz vladajuće koalicije".

"Ja lično ne mogu kao ministar zdravlja da snosim odgovornost za nečije pojedinačne propuste. Svaka zdravstvena ustanova ima organe upravljanja i procedure su veoma jasne i precizne i predviđaju pojedinačnu i kolektivnu institucionalnu odgovornost", kazao je Milosavljević.

On je napomenuo i da opozicija ima pravo, ukoliko nije zadovoljna radom ministra zdravlja, da zatraži njegov opoziv u regularnoj skupštinskoj proceduri.

Ministar zdravlja kritikovao je novinare zbog izveštavanja o hapšenju direktora Instituta za onkologiju i njegovih saradnika.

"Prozivanje po novinama da su davane dvostuke ili trosttruke doze citostatika i da su deca time ubijana, mislim da je takvo izveštavanje neodgovorno", kazao je Milosavljević.

On navodi da mu je nezamislivo da su mu takve tvrdnje neverovatne i nezamislive.

"Svakako da nije dobra vest hapšenje doktora zbog primanja mita. Mislim da treba sačekati izveštaje istražnih organa i postupati po zakonu", kazao je Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: