Netanijahu pozvao Abasa u Jerusalim

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pozvao je palestinskog predsednika Mahmuda Abasa na zvanične razgovore u Jerusalimu.

Izvor: Beta

Sreda, 30.06.2010.

23:32

Default images

"Pozivam Abu Mazena (Mahmuda Abasa) da dođe u Jerusalim", rekao je Netanijahu posle susreta sa izaslanikom SAD Džordžom Mičelom, zaduženim sa pregovore Izraela i Palestinaca.

Natanijahu je još kazao i da je "spreman da ode u Ramalah", sedište palestinske uprave na Zapadnoj obali.

"Nadam se i verujem da će veliki deo mojih razgovora s predsednikom SAD Barakom Obamom sledeće nedelje biti posvećen načinima hitnog pokretanja direktnih pregovora Izraela i Palestinaca", rekao je izraelski premijer.

Mičel je juče počeo posetu regionu, a sutra bi trebalo da se sastane sa Abasom.

Izraelski ministar odbrane Ehud Barak najavio je juče, posle susreta s Mičelom, skori susret s palestinskim premijerom Salamom Fajadom. Iz Fajadove kancelarije potvrđeno je da su pripreme za susret dvojice zvaničnika u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: