Dulić: Nisam protivkandidat Pajtiću

Oliver Dulić, ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje, izjavio je da podržava kandidaturu Bojana Pajtića za ostanak na funkciji potpredsednika DS-a.

Izvor: Danas

Sreda, 30.06.2010.

00:58

Default images

Dulić je ovim odgovorio na pitanje da je on, kao član Predsedništva DS iz regiona Novi Sad, glavni "vojvođanski rival" Pajtiću uoči unutarstranačkih izbora.

"U ovom trenutku ne razmišljam o kandidaturi za potpredsedničko mesto. Moja glavna ambicija je da završim započeti posao i reforme u oblastima životne sredine i prostornog planiranja", kaže Dulić.

"Apsolutno podržavam Bojana Pajtića za potpredsednika DS, jer je on fantastično radio svoj posao, i to ne samo kao potpredsednik stranke, već i kao predsednik pokrajinske vlade“, rekao je Dulić.

"Ukoliko se Pajtić bude kandidovao za potpredsednika DS, imaće moju punu podršku. Ta podrška će uslediti ukoliko i dalje DS bude imala zamenika predsednika i četiri potpredsednika, od kojih jedan mora biti iz Vojvodine. Ipak, ukoliko se eventualno donese odluka o izmenama Statuta stranke u smislu povećanja broja potpredsedničkih mesta, razmislio bih o mogućnosti da se kandidujem. Međutim, želim da naglasim, u ovom trenutku ne razmišljam o tomeái nemam ambicija da budem potpredsednik stranke", zaključio je Oliver Dulić.

Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine, najavio je u ponedeljak da će se kandidovati da ostane na funkciji potpredsednika DS, na kojoj se nalazi od 2004. godine.

On je istakao da ne sumnja da će dobiti podršku za to, s obzirom da je do 2004, DS u Vojvodini "imala najslabije rezultate u odnosu na ostatak Srbije", nakon čega je počela da dobija na svim izborima, od republičkih i pokrajinskih do lokalnih.

Prema saznanjima Danasa iz izvora u DS, Izborna skupština najveće političke organizacije u Srbiji trebalo bi da bude održana u oktobru ili novembru, a biće zakazana na sledećoj sednici Glavnog odbora stranke, u septembru, kada se očekuje i da bude usaglašen pravilnik o izboru budućih potpredsednika partije.

Prema dosadašnjoj praksi, od petoro potpredsednika, od kojih se jedan vodi kao zamenik predsednika, jedan bi morao da bude iz Beograda, jedan iz Vojvodine, jedan iz unutrašnjosti Srbije, jedna bi morala biti žena, dok bi "peto mesto" bilo omogućeno potencijalnim kandidatima koji se ne uklapaju u tu "podelu karata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: