Poplave u kruševačkom kraju

U desetak sela kruševačkog kraja, poplavljeno je 30 domaćinstava i oko stotinu hektara oranica, a pod vodom je i deo regionalnog puta Kruševac-Kraljevo.

Izvor: Beta

Sreda, 30.06.2010.

22:08

Default images

Najviše štete naneto je meštanima Globodera, gde je bujični talas dostizao visinu i do jednog metra.

U tom selu je, usled izlivanja Globoderskog potoka, voda ušla u 20 kuća i uništila kompletno pokućstvo, a vatrogasno-spasilačke jedinice evakuisale su osmoro ljudi. Deo regionalnog puta Kruševac-Kraljevo na ulazu u Globoder i dalje je pod vodom.

U Mačkovcu su poplavljena dvorišta i ekonomski objekti u tri, a u Gornjem Stepošu u četiri domaćinstva, većina seoskih puteva je gotovo neupotrebljiva, a bujica je oštetila i deo puta ka Jastrepcu u Velikoj Lomnici.

Pomoćnik komandira Štaba za vanredne situacije grada Kruševcaa i koordinator grupe za vanredne situacije Dušan Todorović rekao je da je bujični talas ova područja zahvatio danas oko 15 časova, a da su uzrok obilne kiše i zapušeni kanali i odvodi.

Predstavnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, policijske snage i meštani i dalje dežuraju i pumpama izvlače vodu iz poplavljenih kuća, a Štab za vanredne situacije noćas ponovo zaseda kako bi utvrdio plan narednih aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: