Stabilizuje se vodostaj reka

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da je situacija na područjima koje je ugrožavao visok vodostaj stabilizovana.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

16:28

Default images

Sanirana je situacija na području Valjeva, gde je usled atmosferskih padavina i podzemnih voda bilo poplavljenih dvorišta pojedinih kuća , objasnio je Marić.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a je istakao da noćašnji izvesni porast vodostaja kod Smedereva predstavlja normalan talas.

Zabeležen je pad vodostaja na rekama i u Vojvodini, a u Beogradu je, takođe, stagnacija i očekuje se da tako bude u toku dana i sutra, tako da u ovom trenutku nema potrebe ni za kakvim intervencijama u Srbiji, rekao je Marić.

Komandant Gradskog štaba za elementarne nepogode Branko Smiljanić izjavio je da se na rekama na području glavnog grada primećuje stagnacija i da se narednih dana očekuje osetni pad vodostaja.

On je istakao da dosad nije bilo problema sa izlivanjem, već zasad samo malih problema sa kanalizacijom u protekla dva dana.

Visok nivo vodostaja pritiskao je kanalizaciju i problema je bilo na delu kod OMV pumpe na Čukarici, odnosno na savskoj magistrali, gde su dve trake bile pod vodom, objasnio je Smiljanić.

Ekipe su intervenisale i jedna traka je u funkciji, rekao je Smiljanić, koji očekuje da će koliko sutra taj problem biti rešen i da se neće više javljati.

I u Obrenovcu je situacija bolja, jer se Kolubara povukla, iako je voda napravila štetu, kaže Smiljanić.

Na području najnižih delova grada i dalje dežuraju nadležne ekipe, i to u Zemunu, na Paliluli, kod Kule Nebojše i stabilizuje se situacija, rekao je Smiljanić.

On smatra da će početi stabilizacija i vodostaja Dunava i Save već od sutra, što najavljuju i meteorolozi, jer je "vrh" već dostignut, potvrdivši da je dobio informaciju o porastu vodostaja nizvodno od Beograda kod Smedereva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: