Dačić: 27 kriminalnih grupa u SRB

U Srbiji je krajem 2009. godine registrovano 27 organizovanih kriminalnih grupa, kaže ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: Beta

Sreda, 30.06.2010.

11:24

Default images

Prema njegovim rečima, te kriminalne grupe imaju ukupno više od 200 članova i većinom se bave trgovinom narkoticima.

Podnoseći Izveštaj o radu u 2009. godini Odboru Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost, Dačić je rekao da je policija u tom periodu otkrila sedam organizovanih kriminalnih grupa i uhapsila 86 kriminalaca.

Stanje bezbednosti u Srbiji je stabilno, istakao je Dačić, ali je naveo da opasnost predstavljaju albanski separartisti na Kosovu i Metogiji, kao i organizovani kriminal.

"Međunarodne snage nisu uspele da ozbebede siguran život srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić i naveo da je u napadima albanskih ekstremista prošle godine povređeno 67 Srba.

Prema njegovim rečima, zabeleženi su slučajevi fizičkih napada na Srbe, kamenovanje ljudi i imovine, kao i podmetanje požara, a najveći broj napada desio se u Kosovskoj Mitrovici i Gnjilanu.

Prema podacima MUP-a Srbije, na Kosovu trenutno živi oko 120 000 Srba i 80 000 drugih nealbanaca, a pre izbijanja sukoba 1999. godine bilo ih je oko 279 000.

Dačić je rekao i da nije zabeležen veći broj povrataka raseljenih Srba na Kosovo i Metohiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: