I Podgorica spremna za izručenja

Podgorica će potpisati sporazume sa zemljama u okruženju o izručenju državljana zbog organizovanog kriminala i korupcije, kaže ministar pravde CG Miraš Radović.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.06.2010.

10:31

Default images

"Spremni smo da priđemo pregovorima za zaključenje međunarodnih sporazuma sa državama regiona", kazao je Radović.

On je kazao da u Crnoj Gori postoji spremnost da se pregovara i dođe do kvalitetnih mehanizama, odnosno međunarodnih ugovora koji će stvoriti pretpostavke za kvalitetan odgovor na organizovani kriminal i korupciju, prenose crnogorski mediji.

"To vidim kao dobar mehanizam za ostvarivanje ne samo kvalitetne saradnje pravosuđa, već i u smislu prevencije u borbi protiv kriminala. Sigurno je da će se osoba, koja može očekivati da bude izručena drugoj državi, sustezati od izvršenja krivičnog đela", rekao je Radović.

On je podgoričkim medijima kazao da je u maju prošle godine predložio zaključivanje sporazuma o izručenju dvojnih državljana Srbiji, ali da "tada nije bilo razumevanja" za takvu inicijativu vlasti u Podgorici.

Ustav Crne Gore zabranjuje izručenje njenih državljana, osim u slučaju ispunjavanja međunarodnih obaveza.

Srbija i Hrvatska potpisale su juče Ugovor o međusobnom izručenju državljana okrivljenih i osuđenih za krivična djela organizovanog kriminala i korupcije.

Ministri pravde dve zemlje, Snežana Malović i Ivan Šimonović, izrazili su očekivanje da će sličan sporazum biti potpisan i sa ostalim državama u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: