Pajtić o značaju razvoja na Dunavu

Za Vojvodinu i Srbiju od izuzetnog je značaja da učestvuju u evropskom programu razvoja Dunavskog regiona, kaže predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

17:07

Default images

On je učestvovao na međunarodnoj konferenciji o Dunavu, koju su u Briselu organizovali ambasadori podunavskih zemalja akreditovani u u toj zemlji.

Evropska strategija razvoja dunavskog regiona, odnosno dalje unapređenje rečnog saobraćaja tema je međunarodne konferecnije pod nazivom "Uloga Dunava u konkurentnoj Evropi: saradnja, povezanost, komunikacija".

“Mi želimo da učestvujemo u ovom projektu, da milijarde koje će biti usmerene u dunavski region iskoristimo za razvoj naše infrastrukture odnosno za razvoj Dunava kao saobraćajnice jer će rečni saobraćaj kao najjeftiniji od svih saobraćaja biti sve popularniji i sve više u upotrebi”, rekao je Pajtić.

“Želimo da iskoristimo taj novac za nautički turizam. Već imamo neke programe a neke smo već realizovali kao što je najnovija marina u Apatinu, želimo da iskoristimo te programe i projekte za razvoj energetskih potencijala Dunava”, naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: