Izmene zbog rekonstrukcije "Gazele"

Počinje rekonstrukcija mosta “Gazela” u Beogradu. Biće zatvorene pojedine trake i skretanja na most.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

13:57

Default images

Sekretarijat za saobraćaj najavio je zatvaranje pojedinih skretanja sa mosta i na most, zatim i zatvaranje pojedinih traka, ali i radove na autoputu.

Najkomplikovanije faze će biti u periodima od 1. jula do 6. oktobra i od marta do oktobra sledeće godine. Gradski čelnici Beograđanima preporučuju da što više koriste gradski prevoz.

Konkretno 1. jula, počinju radovi na prilaznim rampama mosta gazela, a zatim 3. jula počinje obnova asfalta na autoputu od "Sava centra" do petlje Tošin bunar.

Rekonstrukcija “Gazele” obavljaće se u dve faze. Prvo počinju radovi na petlji “Mostar” tako da će od sutra biti zatvorene izlazne rampe ka Ulici kneza Miloša i Topčiderskoj zvezdi i ulazne na autoput iz Savske i Bulevara vojvode Mišića.

Iz pravca Novog Beograda biće zatvoren izlaz ka Senjaku i Kneza Miloša tako da je alternativa za izlazak sa autoputa na Autokomandi ili silazak ka Sajmu i zatim prolazak ispod “Gazele” ka Železničkoj stanici.

I dalje će biti moguće ući na “Gazelu” iz Ulice kneza Miloša i to je jedini put kojim iz centra grada možete izbiti na sam most.

Ako se krećete iz pravca Sajma gradski čelnici preporučuju da se ne trudite da stajete u kolonu koja iz Kneza Miloša čeka da se uključi na Gazelu već da se priobalnim ulicama probijete do preostala dva mosta – Starog železničkog i Brankovog.

Izlaz od Sajma na autoput u pravcu Niša i dalje će biti prohodan.

Druga faza počinje u avgustu kada kreću radovi na samom mostu. Svakog dana biće zatvorene brze trake u oba pravca, dok će vikendom za saobraćaj biti otvorena po jedna strana mosta na kojoj će dve od tri postojeće trake biti predviđene za kretanje ka Novom Beogradu.

Situaciju vozačima dodatno će zakomplikovati asfaltiranje novobeogradske strane autoputa koje počinje za vikend.

Sa Gazele ćete morati da siđete odmah kod “Sava centra” dok je iz suprotnog pravca preporučljivo da radove obiđete već od isključenja Tošin bunar.

Nakon radova koji će trajati od sutra do oktobra, i zatim nastavljeni na proleće naredne godine biće rehabilitovana konstrukcija samog mosta i delova koji “Gazelu” drže na obalama Save.

Radovi od oktobra, neće ometati saobraćaj, a na proleće sledeće godine, saobraćaj će ponovo funkcionisati po sistemu "dve plus dve trake".

Kompletna rekonstrukcija mosta, kako je planirano, biće završena u aprilu 2012. godine. Kako najavljuju iz Gradskog sekretarijata, radovi će se obavljati danonoćno, kako bi bili završeni u skladu sa predviđenim rokovima.

U slučaju većih saobraćajnih gužvi, gradske valsti najavile su i plan B – postavljanje privremenog pontonskog mosta.

O predstojećim radovima, alternativnim pravcima, kao i promenama režima rada linija javnog prevoza, detaljno možete da se informišete u dodatku koji možete naći na našoj stranici Dokumenti, a dodatak možete skinuti i na svoj računar iz priloga ove vesti:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: