Dačić: Provera navoda o atentatu

MUP Srbije proverava informacije o ugroženosti bezbednosti lidera naprednjaka Tomislava Nikolića, kaže ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 30.06.2010.

14:13

Default images

Nikoliću je, odmah po dobijaju takvih informacija, dodeljeno celodnevno policijsko obezbeđenje, podvukao je ministar.

MUP Srbije nije dao medijima informaciju o pripremi atentata na Nikolića, rekao je Dačić na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost i ukazao da je i on sam dobio tu informaciju od jednog drugog državnog organa, ali nije rekao kojeg.

"Zalažem se za to da šefovi političkih stranaka imaju obezbeđenje bez obzira da li su na vlasti ili u opoziciji, u skladu sa procenama o ugroženosti", rekao je Dačić na insistiranje poslanika SRS-a da kaže da li je tačna informacija o ugroženosti Nikolića.

Dačić je podsetio i da policijsko obezbeđenje imaju predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović i predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, i da se obezbeđuje stan Vojislava Koštunice.

U saradnji sa drugim držvanim organima proveravamo informaciju o ugroženosti Tomislava Nikolića, rekao je Dačić i ponovio da niko iz MUP nije dao tu informaciju medijima.

Poslanici radikala ponovili su da će SRS i Vojislav Šešelj podneti krivične prijave protiv medija koji su objavili, kako su istakli, lažnu informaciju o atentatu.

A tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je Tanjugu da to tužilaštvo proverava informacije o mogućem ugrožavanju bezbednosti Tomislava Nikolića.

On sinoć nije mogao da iznese druge detalje povodom tog slučaja, jer je provera tačnosti navoda u toku, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom.

Današnja beogradska štampa piše da je uhapšeni zemunac Miloš Simović krajem prošle nedelje ispričao nadležnom tužiocu da je Vojislav Šešelj od Luke Bojovića tražio da organizuje atentat na Nikolića.

"Pres" navodi i da je poruku prenela Šešeljeva supruga Jadranka. Ona je rekla da je sve to monstruozna izmišljotina. "Blic" pak navodi da se ispituje ko je bio prenosilac poruke i da se trenutno radi na lociranju Luke Bojovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: