Hag uzdržano o navodima o atentatu

Haški tribunal za sada neće istupati u javnosti povodom navoda da je Vojislav Šešelčj naručio ubistvo Tomislava Nikolića, kaže portparolka suda Nerma Jelačić.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.06.2010.

12:48

Default images

Ona kaže da je Tribunal o tom slučaju za sada dobio samo medijske spekulacije.

"Haškom tribunalu su poznati ovi navodi iz medija. Naravno procedura Haškog tribunala i zatvorske jedinice je takva da se svi pozivi zatvorenika i prisluškuju i odobravaju od strane pritvorske jedinice“, podsetila je Jelačićeva.

“Tako da je to nešto što svaki pritvorenik mora da uradi pre nego što obavi telefonski poziv, a u slučaju da postoje naznake da se ta pravila krše od strane zatvorenika krenulo bi se u istragu", navela je ona.

Jelačićeva samatra da bi Haški tribunal morao konkretnije da se izjasni u "slučaju da se nešto konkretno pokaže".

"Za sada smo samo dobili samo medijske spekulacije. Objasnila sam vam na koji način funkcioniše pritvorska jedinica, na koji način pritvorenici mogu da obavljaju privatne, ali i telefonske pozive sa svojim advokatima i bilo šta drugo ne mogu da vam kažem, jer bi to bila spekulacija i neodgovorno", istakla je ona u izjavi za radio "Slobodna Evropa".

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu povodom navoda da je Vojislav Šešelj iz Haga naručio ubistvo lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, dok je BIA saopštila da ispituje navode o pripremi atentata na Nikolića.

Nikolić je u utorak medijima saopštio da je obavešten da je njegovo ubistvo naručio Šešelj, preko odbeglog Luke Bojovića, a da je Tužilaštvu te informacije preneo Miloš Simović, koji se nalazi u zatvoru u Zabeli, naveo je radio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: