Privedeni zbog šverca cigareta

Hrvatska policija i carina sprečili su na graničnom prelazu Bajakovo dva pokušaja šverca cigareta iz Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.06.2010.

20:00

Default images

U tim akcijama je zaplenjeno 530 kutija cigareta i privedena su dva državljanina Srbije koji su upravljali vozilima u kojima su nađene cigarete.

Kako je saopšteno iz hrvatskog MUP-a, juče poslepodne su carinici i policijajci vukovarsko-sremske policijske uprave na Bajakovu kontrolisali teretno vozilo srpskih registracija kojim je upravljao srpski državljanin, rođen 1970. godine.

Pregledom vozila nađeno je skriveno 190 kutija cigareta.

Posle sprovedenog carinskog prekršajnog postupka, vozač je uhapšen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično delo izbegavanja carinskog nadzora, zbog koga sledi krivična prijava opštinskom tužilaštvu u Vinkovcima.

Istog dana uveče policajci i carinici kontrolisali su teretno vozilo srpskih registracija kojim je upravljao srpski državljanin rođen 1981. godine.

Pregledom vozila nađeno je skriveno 340 kutija cigareta.

Posle provedenog carinskog prekršajnog postupka, navedeni je uhapšen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično delo izbegavanja carinskog nadzora, zbog koga sledi krivična prijava opštinskom tužilaštvu u Vinkovcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: