Diana Dragutinović ne odustaje

Bez obzira na to što je ideja ministarke finansija o povećanju PDV-a i smanjenju poreza na plate naišla na otpor u Vladi, Diana Dragutinović ne odustaje.

Izvor: B92

Subota, 26.06.2010.

10:40

Default images

Ona je taj predlog ponovila još jednom tokom tzv. Vivaldi foruma na Mokroj Gori, koji je organizovan u saradnji sa Privrednom Komorom Srbije.

Iz ekonomskog tima premijera Cvetkovića odgovaraju da je za takav potez neophodan konsenzus Vlade. Ministarka finansija Diana Dragutinović svesna je da u Vladi nema konsenzusa oko poreske reforme.

Uprkos tome, ministarka je uputila predlog Vladi , koji je već poznat javnosti.

Predlog predviđa povećanje poreza na dodatu vrednost i smanjenje oporezivanja zarada. Za Srbiju bi bilo najbolje da destimuliše potrošnju i smanji poreska opterećenja privrede, rekla je ministarka.

Govoreći o ulaganjima u infrastrukturu, ministarka Dragutinović je najavila da će država potrošiti 108 milijardi za ovu namenu. Ova cifra je dvostruko veća nego pre par godina, kaže Dragutinovićeva, ali napominje kako je potrebno da se država odluči za nekoliko sektora u koje će da ulaže.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej kome se za nekoliko dana završava mandat, rekao je da vrlo važno da Srbija započne ozbiljnije reforme. Grej je za Večernje novosti rekao da je Srbija danas jasno okrenuta ka integraciji u Evropsku Uniju i da su promene pokrenute, ali da ponekad brine zbog nedovoljne implementacije promena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: