Tri žrtve poplava u Rumuniji

Bukurešt -- Tri osobe su poginule tokom jakih kiša, poplava i oluja koje su zahvatile deset rumunskih županija. Nevreme izazvalo veliku materijalnu štetu.

Izvor: Beta
Podeli

Jedna starija žena je umrla jer joj je pozlilo ispred kuće i pala je u vodu od preko pola metara, a kada je neko primetio, bilo je već kasno.

Druga, isto starija žena, umrla je kada se njena kuća srušila do temelja, a treći slučaj je jednog mladog čoveka koji je sa automobilom odleteo u nabujalu reku i udavio se.

Prema današnjem saopštenju Inspektorata za hitne situacije, poplavljeno je 1 726 gazdinstava i stanova, 2 829 hektara obradive zemlje, 2 079 hektara pašnjaka i šuma, 88 mostova i mostića, zagađeno je 753 bunara.

Kiše su padale tako jako da su u Bukureštu i drugim gradovima za nekoliko minuta pretvarale ulice u reke na kojima su plivali automobili.

Rumunski gradovi su bili pod poplavom ne samo zbog jakih kiša, već i zbog toga što zastarela kanalizacija ne funkcioniše pri velikoj količini vode.
U seoskim sredinama, zbog kiše i poplave su oštećene bašte, voda od preko pola metra je ušla u dvorišta, gde je uginuo veliki broj živine i domaćih životinja. Voda je ušla i u kuće gde je uništena gotovo sva imovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 932 idi na stranu