Dinkić: VAC bio loš investitor

Nemačka kompanija VAC nije bila dobar investitor u Srbiji, smatra ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2010.

14:55

Default images

On ocenjuje da je VAC poslovao netransparentno i da je sklopio poslovni aranžman sa privrednicima o čijem je kredibilitetu morala da vodi računa.

"Što se tiče VAC-a, niko od nas ne zna sa kim oni ovde imaju aranžmane, sa kim su sklapali ugovore, zbog čega i kako. Oni treba to da objasne javnosti", rekao je Dinkić tokom obilaska kompanije "PSTech".

Dinkić je rekao da neće da ulazi u to kako VAC posluje na drugim tržištima, ali da treba pitati vlasnika te kompanije Bodo Hobmaha koga je birao za lokalne partnere.

"On nije na našem tržištu bio dobar investitor i nije napravio efekte investicija. Ako vidite šta je urađeno sa njegovim ulaganjima u poslednjih par godina - ništa se tu nije dobro dogodilo", ocenio je on.

Ministar ne očekuje da će povlačenje VAC-a uticati na povlačenje nemačkih investitora iz Srbije i navodi da je već veliki broj nemačkih investitora juče na sajmu u Štutgartu izrazio interes da dođe i investira u Srbiju.

Opširnije možete čitati na našoj stranici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: