HR: Sretku Kaliniću određen pritvor

Županijski sud u Zagrebu odredio je jednomesečni pritvor Sretku Kaliniću, jednom od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2010.

15:50

Default images

Kaliniću je određen pritvor zato što su kod njega nađena falsifikovana dokumenta - dva lažna pasoša, kazao je agenciji Beta istražni sudija Krešimir Devčić.

"Kalinić će tokom dana biti odveden u pritvor u Remetincu, odnosno u zatvorsku bolnicu", rekao je Devčić za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, Kalinića je danas ispitao u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu u kojoj je posle ranjavanja na zagrebačkom jezeru u Rakitju pre dve nedelje.

"Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela", objasnio je Devčić.

Na Kalinića je 8. juna na zagrebačkom jezeru u Rakitju pucao još jedan osuđenih za Đinđićevo ubistvo, Miloš Simović.

Simović je dva dana kasnije uhapšen pri pokušaju ilegalnog prelaska srpsko-hrvatske granice i nalazi se u zatvoru u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: