U Zagrebu nevreme,u Osijeku poplave

Zagreb -- Dve povređene osobe, više oštećenih automobila i 15 električnih i telefonskih vodova, iščupana stabala, pali crepovi, posledice su nevremena u Zagrebu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Predstavnici policije naveli su da je 74-godišnjak poveđen prilikom pada zaštitne ograde gradilišta i 27-godišnjak prilikom pada breze.

Zbog vremenskih neprilika oštećeno je oko 40 automobila i više od 10 električnih i telefonskih vodova, a dežurne službe Hrvatske elektrodistribucije i vatrogasci uklonili su i sanirali štetu da bi se saobraćaj odvijao nesmetano.

Na području Osječko-baranjske županije nekoliko puteva je zatvoreno za saobraćaj, poplavljeno je i nekoliko kuća i podruma, a iz nekih poplavljenih farmi je evakuisana stoka.

Na području Velike Gorice i Jastrebarskog, koje se nalaze u Zagrebačkoj županiji, juče je proglašena elementarna nepogoda, a šteta se još utvrđuje.

Zbog jakih padavina juče je pod vodom bio Stradun i gotovo celo staro gradsko jezgro Dubrovnika, a iznad mora je uočeno nekoliko pijavica.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Hrvatskoj se narednih dana očekuje postupno smirivanje vremenskih prilika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 932 idi na stranu