JL:Kalinić nudi saradnju Hrvatskoj?

Pripadnik zemunskog klana i jedan od osuđenih za ubistvo Zorana Đinđića Sretko Kalinić ponudio je saradnju hrvatskim vlastima, objavio je "Jutarnji list".

Izvor: Jutarnji list

Subota, 12.06.2010.

11:55

Default images

"Mene u Srbiji čeka 30 godina. Recite šta nudite i sve ću da vam ispričam", rekao je Kalinić hrvatskim istražiteljima.

"Jutarnji list" navodi da je tužilaštvo oprezno u procenama moguće saradnje s Kalinićem, ali i da je zainteresovano zato što je priznao jedno ubistvo u Hrvatskoj.

Sve ukazuje da se to ubistvo odnosi na Cvetka Simića, sa kojim su Kalinić i Miloš Simović, koji je u Beogradu osuđen na 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Đinđića, jedno vreme boravili u Zagrebu.

Kalinić je rekao da je spreman da svedoči o organizaciji ubistva Đinđića i da oda imena osoba koje su naručile ubistvo Zorana Vukojevića Vuka, zaštićenog svedoka na suđenju za to ubistvo.

On je priznao i učešće u ubistvu Vukojevića i Zorana Povića iz 2006. godine, oba povezana sa suđenjem atentatorima na Đinđića.

Kalinić je prilikom prva dva razgovora s hrvatskim istražnim organima priznao da je počinio 20 ubistava u Srbiji, Holandiji, Španiji i Hrvatskoj, istakavši da su svi koje je ubio to zaslužili.

Kalinić i Simović su od atentata na Đinđića, 2003. godine, u bekstvu. Neko vreme su se krili u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Holandiji i Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: