Ljimaj se tereti za pranje novca

Kosovski ministar transporta i telekomunikacija Fatmir Ljimaj, i njegov saradnik Nedžat Krasnići, terete se za pranje novca, organizovani kriminal.

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.06.2010.

10:41

Default images

Oni se još terete za krađe i obmane na radnom mestu i uzimanje mita, pišu prištinski listovi.

"Koha ditore" piše da je Ljimaj preko šefa nabavne službe gnjilanske građevinske firme "Inter Kosova" tražio da mu njen vlasnik Mehmet Škodra, plati od 10 do 13 procenata od ukupnog iznosa obećanog tendera.

Euleks: Limaj tražio mito od 10 do 13 procenata od tendera

Prištinski list Krivična dela za koja Limaj i Krasnići terete se navode u dokumentu tužioca Euleksa Eduarda Guerrofa, sačinjen istragom koju Euleks vodi u vezi rada Ministarstva transoprta i telekomunikacija Kosova.

Euleks se u istrazi pozvao na izjave, u međuvremenu preminulog, vlasnika građevinske firme iz Gnjilana, Mehmeta Škodre, od kojeg je Limaj tražio procenat po dobijanju tendera.

Škodra nije obećao da će da plati taj iznos i zbog toga njegova kompanija nikada nije mogla da pobedi ni na jednom tenderu.

Škodra je u iskazu kazao i da je imao osam susreta i telefonskih razgovora lično sa ministrom Ljimajem.

U nalogu za pretres u opštini Gnjilane koji je izdao Okružni sud u Prištini se navode detalji razloga za pretres, a istovremeno se potvrđuje da je glavni svedok Euleksa u "slučaju Ljimaj" preminuo.

Dokument je objavila opština Gnjilane. U nalogu je navedeno da je Škodra, vlasnik kompanije "Inter Kosova", koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći van Kosova, svedočio Euleksu maja 2009 godine.

Prema tom svedočenju Škodra je poznavao ministra Ljimaja od koga je dobio obećanje da će pobediti na tenderu bez tenderske procedure.

"Mehmet Sskodra je bio vlasnik građevinskog preduzeća koje je učestvovalo na 176 tenderskih procedura koje je objavilo MTPT. On nikada nije uspeo da pobedi ni na jednom tenderu uprkos činjenici da su njegove ponude bile povoljnije od ostalih", navedeno je u nalogu koji je izdao krivični sudija Euleksa Ferdinando Buatier de Mongeot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: