Vulf za predsednika Nemačke

Kandidat vladajućih demohrišćana za novog predsednika Nemačke je Kristijan Vulf, pedesetogodišnji predsednik pokrajinske vlade u Donjoj Saksoniji.

Izvor: FoNet

Petak, 04.06.2010.

09:33

Default images

Bude li Vulf 30. juna izabran, biće posle Hajnriha Libkea drugi katolički predsednik od osnivanja moderne nemačke države 1949. godine.

Pravnik Vulf je dokazao izdržljivost, jer je tek u trećem pokušaju, posle dva gorka poraza protiv nekadašnjeg kancelara Gerharda Šredera, uspeo da izvojuje pobedu demohrišćana u Donjoj Saksoniji, koja je bila tvrđava socijaldemorkata.

Veliku pažnju je, međutim, izazvala jedna njegova izjava od pre dve godine, kada je rekao da mu za mesto kancelara "nedostaje bezuslovna volja za vlašću i spremnost da tome sve podredi".

Vulf bi, ukoliko postane predsednik, bio i prvi nemački predsednik sa tako mladom porodicom - on iz drugog braka, sa suprugom Betinom, ima dvogodišnjeg sina, a iz prvog braka ćerku od 14 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: