Cvetanov: Dobra saradnja policija

Sofija -- Potpredsednik bugarske vlade i bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov kaže da je saradnja bugarske i srpske policije na visokom nivou.

Izvor: Tanjug
Podeli

Cvetanov je posebno zahvalio Srbiji zbog toga što je građanima Evropske unije odobrila ulazak na svoju teritoriju samo sa ličnim kartama.

"Izuzetno sam zadovoljan napretkom u saradnji koju razvijaju dve zemlje, a i razmena informacija je na visokom nivou“, rekao je on u razgoru sa stranim novinarima akreditovanim u Bugarskoj, među kojima i dopisnikom Tanjuga.

On je kao dobre ocenio razgovore koje je nedavno imao sa zamenikom premijera i srpskim ministrom policije Ivicom Dačićem u Sofiji.

Ministar Cvetanov rekao je stranim dopisnicima da je njegova zemlja spremna da garantuje bezbednost svim stranim državljanima koji odluče da godišnji odmor provedu u Bugarskoj.

Prema njegovim rečima, Bugarska je spremna da garantuje sigurnost svim inostranim investirotima, koji se odluče da investiraju u ovu zemlju.

Zamenik bugarskog ministra unutašnjih poslova Veselin Vučkov najavio je formiranje specijalnog suda, što će biti predstavljeno svim državama članicama EU.

Info

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0
strana 1 od 967 idi na stranu