Uhapšena dva zvaničnika Al Kaide

Bagdad -- Iračke vlasti su u nedavnim akcijama uhapsile dva zvaničnika Al Kaide u Iraku, izjavio je portparol vojne komande u Bagdadu, general Kasem Ata.

Izvor: Beta
Podeli

"Vojska i obaveštajna služba Iraka uspele su da uhapse dva lidera Islamske države Irak", ogranka terorističke organizacije Al Kaida za Irak, rekao je Ata

Jedan od uhapšenih je Nadžem Abdalah Mohamed al-Džavari, poznat kao Abu Abdalah.

On je optužen za planiranje bombaških napada na hotele i amabasade u iračkom glavnom gradu, u januaru i aprilu, rekao je Ata.

Drugi uhapšeni je Mohamed Nuri Matar Jasin al-Ibadi koji je, prema podacima iračkih vlasti, zadužen za ćeliju Al Kaide koja vrši ubistva.

Svet

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0

Osude napada na humanitarni konvoj

Kampala, Brisel, Nakara, Teheran -- Generalni sekretar UN osudio izraelski napad na brodove koji su prevozili humanitarnu pomoć. EU traži istragu. Turska povukla ambasadora iz Izraela.

Svet ponedeljak 31.05. 17:34 Komentara: 6

Pakistan: Ubijena 42 talibana

Kaladža -- Pakistanski borbeni avioni napali su uporišta talibana u regionu Orakzai, na severozapadu Pakistana, i ubili 42, a ranili 18 talibana, saopštili su zvaničnici.

Svet ponedeljak 31.05. 15:47 Komentara: 0
strana 1 od 235 idi na stranu