Pakistan: Ubijena 42 talibana

Pakistanski borbeni avioni napali su uporišta talibana u regionu Orakzai, na severozapadu Pakistana, i ubili 42, a ranili 18 talibana, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2010.

15:47

Default images

Bombarderi su gađali utvrđenja talibana u tri oblasti regiona Orakzai, gde je vojska proteklih sedmica intenzivirala napade.

Portparol talibana Hafiz Said potvrdio je da se napad dogodio, ali tvrdi da u njemu nije bilo žrtava, zato što su bombardovane samo napuštene kuće, preneo je Rojters.

Pakistanska vojska tvrdi da je u proteklih nekoliko sedmica ubijeno nekoliko stotina talibana u Orakzaiju, ali to nije potvrđeno iz nezavisnih izvora.

Pakistan se, posle terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine, pridružio kampanji protiv talibana, koju predvode SAD.

Pakistanske snage bezbednosti počele su pre godinu dana niz ofanziva i uspele su da očiste od talibana dolinu Svat, koja se nalazi severozapadno od prestonice Islamabada, i Južni Vaziristan i Badžaur, pored granice sa Avganistanom.

Vojska je proteklih sedmica preusmerila pažnju na regione Orakzai i Hiber, gde je utočište pronašao veliki broj talibana koji su tamo prebegli iz područja u kojima su izvedene prethodne ofanzive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: