"Pratimo dešavanja na Kosovu"

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da se pažljivo prate dešavanja na Kosovu i njihov uticaj na bezbednost ostatka Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2010.

14:54

Default images

Šutanovac ističe da "ne postoji nikakva mogućnost vojnog ugrožavanja".

"Imamo jako dobru saradnju sa Kforom, sarađujemo kvalitetno, razmenjujemo informacije i nema pokazatelja da može da dođe do bilo koje eskalacije sukoba”, rekao je Šutanovac.

Sukob kamenicama izbio je tokom protesta Albanaca u južnom delu Kosovske Mitrovice zbog održavanja lokalnih izbora u severnom delu grada, koje je raspisala Vlada Srbije.

"Zabrinjava nas, naravno situacija u svakom delu gde žive etnički Srbi na Kosovu, ali ne samo u tim delovima", rekao je Šutanovac.

On je izjavio da na Kosovu i Metohiji "treba razvijati život u kome se poštuju ljudska prava na demokratski način, na način u kome neće da se razmenjuju mišljenja kamenicama, već na jedan pristojan, primeren i prihvaćen način".

Ono što nas posebno zabrinjava je činjenica da je pre nekoliko nedelja na Kosovu i Metohiji pronađeno, skriveno naoružanje, a to može predstavljati određene pretnje, rekao je ministar.

Ministar odbrane je danas u Jagodini prisustovao potpisivanju ugovora sa lokalnom samoupravom o razmeni vojne imovine za vojne stanove na području ovog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: