Bogdanović zadovoljan rezultatom

Član Predsedništva DS-a i ministar za KiM kaže da je DS zadovoljna izbornim rezultatima na vanrednim lokalnim izborima u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.05.2010.

14:49

Default images

Bogdanović je u pisanoj izjavi medijima naveo da su izborni rezultati stranke mnogo bolji nego ranijih godina.

Prema rezultatima izbornog štaba DS-a, ta stranka je treća politička snaga u Skupštini Mitrovice.

"Po proglašenju konačnih rezultata, očekuje nas mukotrpan posao formiranja opštinskih organa. Pozivamo sve političke stranke i koalicije da budu odgovorne, ne samo prema svojim biračima, već prema svim građanima Mitrovice, da bi u konstruktivnoj atmosferi i što pre bila formirana lokalna vlast", istakao je Bogdanović.

G17: Vlast će formirati stranke koje čine Vladu

G17 plus navodi da će, posle izbora, lokalnu vlast u Kosovskoj Mitrovici najverovatnije formirati stranke koje čine Vladu Srbije.

Politički direktor G17 plus Vladimir Ilić je rekao da će pregovori o formiranju vlasti u Kosovskoj Mitrovici početi vrlo brzo posle objavljivanja konačnih rezultata izbora, a da će gradonačelnika dati stranka koja je osvojila najiviše odborničkih mandata.

Ilić je rekao da je G17 plus na izborima u Kosovskoj Mitrovici, na kojima je nastupio samostalno, osvojio više od sedam odsto glasova, odnosno dva mandata u lokalnoj skupštini.

Ilić je izrazio veliko zadovoljstvo rezultatom u Kosovskoj Mitrovici nakon, kako je naveo, serije dobrih rezultata koje je G17 plus ostvario na nekoliko lokalnih izbora u Srbiji održanih u poslednje vreme.

U G17 plus su naveli da su građani Kosovske Mitrovice prepoznali da se ta stranka okrenula rešavanju konkretnih problema građana, kao što su zapošljavanje i infrastruktura, a ne visokoj politici rešavanja statusa pokrajine.

Poslanica G17 plus sa Kosova Stojanka Petković rekla je da su jučerašnji izbori u Kosovskoj Mitrovici bitni jer ih je organizovala Vlada Srbije i da su oni pre svega doneli učvršćivanje institucija Srbije u tom gradu.

"Sever Kosova je trn u oku kosovskim institucijama i oni će sada svim silama pokušavati da razbiju sever Kosova jer jedino još taj deo nisu uspeli da uvedu u kosovske institucije", rekla je Petkovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: