Nesreća ili mafijaški dogovor

Žandarm Zoran Šuković (30) iz Beočina poginuo je kada je kamion pun drva naleteo na kolonu vozila u kojima je sa policijskom pratnjom bio Mile Jerković.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2010.

09:21

Default images

Jerković je svedok saradnik države protiv narko-bosa Darka Šarića. Nesreća se dogodila u nedelju na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod Feketića.

U ovoj nesreći teško su povređena i još dvojica pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije koji su obezbeđivali Jerkovića, Ivan Mihajlović (27) i Rajko Vulin (28).

Jerković je jedini do sada vlastima Srbije ispričao kako je i uz čiju pomoć Darko Šarić kupovao firme i zemlju u Vojvodinu.

Zbog ove teške nesreće hitno se sastao policijski vrh Srbije kako bi utvrdio da li je reč o pokušaju atentata na Jerkovića ili klasičnoj saobraćajnoj nesreći.

Dodatnu sumnju unosi i činjenica da se nesreća dogodila na putu koji ima tri trake, da se kolona sa Jerkovićem kretala sa upaljenim rotacionim svetlima, koja se noću i te kako dobro vide, i da su zbog toga male šanse da vozač kamiona Mihajlo R. (64) nije video kolonu.

“Mile Jerković se nalazio u svom 'audiju' i kretao se ka Novom Sadu. U koloni su bili 'folksvagen lupo' i policijski 'pežo 307', u kome su bili Šuković i žandarmi. Kod Feketića je iz suprotnog smera naišao kamion koji je počeo da prelazi na suprotnu stranu. Prvo vozilo iz kolone je prošlo, i drugo, u kome je bio Jerković, izbeglo je sudar, ali je onda kamion direktno udario u 'pežo' sa žandarmima! Prizor je bio jeziv, vozilo je bilo potpuno smrskano. Povrede je zadobio i vozač kamiona, kao i Ana S. (27), koja je bila u jednom od vozila iz kolone”, navodi sagovornik "Presa" blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, Jerković se „tretira kao ozbiljno ugroženo bezbednosno lice" i on je nekoliko puta do sada dobijao direktne pretnje smrću od Šarićevog klana.

Na osnovu bezbednosne procene, u februaru mu je dodeljeno obezbeđenje od šest žandarma koji su stalno uz njega.

“Saslušali smo vozača kamiona Mihajla R. On je još u šoku, nije bio pijan i ispričao je da je izgubio koncentraciju i da je zaspao za volanom. Prema podacima policije, Mihajlo R. nema sumnjivu prošlost, niti veze sa opasnim ljudima. Bez obzira na to što prvi podaci govore da je u pitanju saobraćajna nesreća, biće proveren svaki detalj jer se radi o poznatom scenariju”, ističe izvor "Presa".

Prema našim saznanjima, policija iz Subotice, koja je izvršila uviđaj, nije napisala nikakvu prijavu, već je čitav predmet prosledila tužilaštvu, koje treba da odluči da li će i protiv koga povesti postupak.

I ovaj detalj potvrđuje da policija ovu nesreću ipak ne tretira kao saobraćajni udes.

Mile Jerković nije bio juče dostupan za "Pres". On je, kako saznajemo, u šoku i strahu zbog svega što se dogodilo.

Jerković je jedan od najvećih vojvođanskih zemljoposednika i vlasnik desetak preduzeća.

Policija ga je privela 9. februara, kada je uhapšen i Šarićev advokat Radovan Štrbac. Međutim, posle saslušanja i „pokazane volje za saradnjom", Jerković je pušten, a njegove informacije su vrlo značajne za istragu o pranju novca koja se vodi protiv Šarića.

“Štrbac, Jerković i još nekoliko ljudi sumnjiče se da su kupovali zemlju za Šarića. Preko njih bi trebalo da bude povezan i Antun Stanaj, duvanski bos koji je već tri godine u zatvoru, a zatim i Stanko Subotić, koji je takođe pod istragom zbog sumnje da je prao novac za Šariće. Optužnica se očekuje do avgusta i sigurno je da je Jerković mnogima trn u oku”, navode sagovornici "Presa" bliski istrazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: