Vujanović i Dodik za bolju saradnju

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Republike Srpske Milorad Dodik u Banjaluci su razgovarali o jačanju ekonomske saradnje Crne Gore i RS.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.05.2010.

17:46

Default images

Vujanović je rekao da je veoma važna saradnja u zdravstvu i najavio posetu ministra zdravlja RS Ranka Škrbića Crnoj Gori.

Škrbić bi trebalo u Crnoj Gori da prense iskustva iz RS u vezi sa projektima privatno-javnog partnerstva u zdravstvu.

Vujanović i Dodik razgovarali i o saradnji u kulturi i turizmu. Najavljeno je da će crnogorski ministar turizma uskoro posetiti RS, radi zaključenja sporazuma o unapređenju saradnje.

Dodik rekao je da je u razgovoru potvrđena "apsolutno korektna politika Crne Gore prema BiH, njenim entitetima i Dejtonskom sporazumu" što, kako je naveo, otvara put jačim ekonomskim odnosima.

Ističući da je značajna podrška Crne Gore naporima BiH na putu Evropskoj uniji, Dodik je ocenio da su crnogorska iskustva značajna s obzirom na to da je ta zemlja "regionalni lider kada su u pitanju reforme i približavanje evropskim integracijama".

Dodik i Vujanović razgovarali su i o projektu izgradnje pruge Čapljina-Nikšić, koja će delom prolaziti kroz RS, i o mogućnosti uvođenja avio-linije Banjaluka-Tivat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: