Dačić: Istraga o smrti žandarma

Ministar Ivica Dačić kaže da policija još istražuje okolnosti pod kojima je poginuo žandarm Zoran Šuković koji je bio u obezbeđenju jedne zaštićene osobe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2010.

17:58

Default images

Ministar policije Ivica Dačić je danas u Novom Sadu posetio žandarma Ivana Mihajlovića koji je teško povređen u istoj saobraćajnoj nesreći.

"Svi detalji se ispituju jer, imajući u vidu neka ranija iskustva, želimo da damo jasan odgovor da li je u pitanju saobraćajna nesreća ili možda ovaj slučaj ima elemenata krivičnog dela koji ima određenu namenu", rekao je on.

Prema njegovim rečima, nesreća se dogodila kada su vozila iz pratnje jedne zaštićene osobe naletela na kamion koji je dolazio iz suprotnog pravca, a nije se sklonio uprkos tome što je kolona imala uključenu zvučnu i svetlosnu signalizaciju.

Dačić nije naveo gde se nesreća dogodila, ali današnji “Pres“ navodi da je to bilo kod Feketića. Isti dnevnik navodi da su žandarmi bili u pratnji Mileta Jerkovića svedoka saradnika protiv Darka Šarića optuženog za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da je do sudara došlo kada su automobili sa uključenim rotacionim svetlom i sirenama preticali kolonu. Dodao je da je u kamion direktno udarilo treće vozilo iz kolone obezbeđenja.

Dačić je potvrdio da su žandarmi bili u obezbeđenju osobe "za koju je procenjeno da je bezbednosno ugrožena".

Ministar nije precizirao o kojoj je osobi reč, ali je naveo da obezbeđenje imaju državni funkcioneri i osobe za koje se proceni da su ugrožene.

Dačić je dodao da je u "ovom slučaju bezbednosni rizik po navedenu osobu procenjen u saradnji sa nadležnim tužilaštvom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: