SNS-u i SPS-u najviše glasova

Srpska napredna stranka osvojila je najviše glasova u Kosovskoj Mitrovici, a SPS u Novom Brdu, pokazuju prvi nezvanični rezultati pomenutih stranaka.

Izvor: B92

Nedelja, 30.05.2010.

22:45

Default images

Prema preliminarnim rezultatima sa lokalnih izbora u Kosovskoj Mitrovici, najviše glasova dobio je SNS, ispred DSS-a i DS-a.

RIK će u ponedeljak saopštiti prve preliminarne rezultate vanrednih izbora u Kosovskoj Mitrovici i Novom Brdu. Kako su naveli u RIK-u, još nije stigao izborni materijal sa biračkih mesta, posebno iz Novog Brda.

Izborni štab DS-a saopštio da je prema prvim preliminarnim i nepotpunim rezultatima SNS dobio 17,55 odsto, DSS – 17,24 i DS 16,97 odsto.

SPS je dobio 8,80 odsto, G17 plus 7,02, Građanska lista Srbija, demokratija pravda – 7, 33 i SDPS Rasima Ljajića 5,07 odsto.

U Izbornom štabu DS-a ističu da su stranke vladajuće koalicije dobile dovoljanbroj glasova da mogu u severnom delu Mitrovice da formiraju lokalnu vlast.

Iz izbornog štaba G17 Plus, navode da na osnovu obrađenih 90 odsto biračkih mesta, SNS i DSS imaju po 16 procenata, a DS 14 odsto.

Koalicija oko SPS-a ima 8.5, a G17 Plus 7.1 odsto. Postoji mogućnost da, kada se prebroje glasovi sa svih biračkih mesta, cenzus pređe i SDPS Rasima Ljajića.

Prema podacima izbornog štaba Demokratske stranke Srbije sa svih 20 biračkih mesta u Kosovskoj Mitrovici, ta stranka je u trci za prvo mesto po broju osvojenih glasova sa Srpskom naprednom strankom, receno je u izbornom štabu DSS-a.

Na trećem mestu po broju osvojenih glasova je Demokratska stranka, koja je vrlo blizu DSS-a i SNS-a, naveli su u izbornom štabu DSS.

Predsednik ospštinskog odbora DSS-a Kosovske Mitrovice Zoran Savić rekao je agenciji Beta da nije zadovoljan izbornim rezultatima.

On je naveo da će se o mogućim koalicijama u budućoj Skupštini oštine Kosovska Mitrovica tek razgovarati.

Prema prvim preliminarnim i nezvaničnim rezultatima, koalicija SPS-PUPS-JS ubedljivo vodi na vanrednim lokalnim izborima u opštini Novo Brdo u Kosovskom Pomoravlju, sa 40 posto osvojenih glasova, rekao je šef poslaničkog kluba SPS-JS Branko Ružić.

Prema istim podacima, rekao je Ružić, sledi Demokratska stranka sa 30 odsto, zatim Srpska napredna stranka sa 20 i Demokratska stranka Srbije sa šest odsto osvojenih glasova.

U izbornim štabovima većine izbornih lista su gužve, dok su prostorije SNS zaključane i u njima nema nikoga.

Sa platoa izpred crkve u severnom delu grada okupljeni građani ispalili su vatromet. Izbori su održani u organizaciji srpskih vlasti, a obeležio ih je incident na mostu u Kosovskoj mitrovici koji deli severni i južni deo grada.

U sukobu Srba i Albanaca, u kojem su korišćene kamenice, nije bilo povređenih. Eskalaciju sukoba sprečile su jake snage Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: