"Anonimni kupci Šarićevih stvari"

Trgovište -- Direkcija za oduzetu imovinu svima koji kupe stvari Darka Šarića garantuje da će ostati anonimni, kaže državni sekretar Ministarstva pravde Slobodoan Homen.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je rekao da će prva prodaja pokretnih stvari zaplenjenih u kućama i objektima Šarića i pripadnika njegove grupe biti organizovana u prvoj polovini juna.

Reč o veoma vrednim stvarima, nameštaju, opremi za teretanu i čak 76 plazma televizora, a najvrednije stvari su zaplenjene u vilama na Tatarskom brdu kod Novog Sada, ukazao je Homen.

Prema njegovim rečima, aukcija će biti objavljena u javnim glasilima.

Prodaja pokretnih stvari koje su privremeno oduzete od Šarića i pripadnika njegovog klana obavlja se da im ne bi opala vrednost u toku trajanja krivičnog postupka koji je još u fazi optuženja - čeka se da optužnica stupi na pravnu snagu, posle čega će biti zakazano suđenje.

O prodaji nepokretnosti moći će da se govori tek po okončanju postupka za trajno oduzimanje imovine, koji će uslediti po pravosnažnom okončanju sudskog procesa, a do tada će zaplenjeni objekti biti izdavani u zakup ili ustupani na korišćenje.

Info

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0
strana 1 od 967 idi na stranu