SLO: Uhapšeno 15 saradnika Šarića?

U nastavku akcije "Balkanski ratnik" u Sloveniji je uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2010.

12:26

Default images

Policijska uprava Ljubljane je saopštila da je ovim hapšenjima, uz 30 kućnih pretresa, zaključila višemesečnu kriminalističku istragu u kojoj su sarađivale policije Slovenije i Srbije.

U pomenutim kućnim pretresima su slovenački policajci pronašli i zaplenili zabranjene droge, oružje a prema nezvaničnim informacijama, i novac.

Slovenačko tužilaštvo je već potvrdilo da je "u okviru međunarodne saradnje organa više država, u Sloveniji izvršeno više hapšenja i kućnih pretresa, pri čemu je grupa državnih tužilaca usmeravala predkrivični postupak".

Tokom akcije pretresen i poznati ljubljanski kafić "La Peti Kafe", pred čijim ulazom još uvek stoji policija. Prema informacijama slovenačkog portala 24ur.com uhapšen je vlasnik ovog lokala, Dragan Tošić. U njegovom vlasništvu je još jedand ljubljanski lokal, "Randevu", koji je takođe pretresen.

Tošić je, prema nezvaničnim informacijama, šef kriminalističkog udruženja, a pored njega je uhapšeno još 13 osoba, koje su se bavile preprodajom kokaina i koje policija prati već dve godine.

Tokom tog vremena su u praćenju, prisluškivanju i sakupljanju drugih dokaza sarađivale slovenačka i srpska obaveštajna služba, ali i američka agencija za borbu protiv narkotika, DEA.

Akcija je vođena pod imenom "Balkanski ratnik" i u okviru nje je u Južnoj Americi već zaplenjeno 2,5 tone kokaina, na tržištu vrednog 75 miliona evra.

Policija, koja još uvek vodi istragu, do kraja iste neće davati detaljne informacije, ali se pretpostavlja da su uhapšeni članovi narkokartela koji je vodio Darko Šarić, koji je iz Južne Amerike, brodovima, dopremao kokain u Evropu.

Prema informacijama slovenačkih medija, Šarić je upleten i u ubistvo jednog od šefova crnogorske mafije, Miše Vujačića, 2003. godine u ljubljanskom hotelu "Lev". Nakon što je Vujačić ubijen, njegovu ulogu je navodno preuzeo upravo uhapšeni Dragan Tošić.

Vest o hapšenjima je prva u svim slovenačkim elektronskim medijima, koji podsećaju i da je klan Darka Šarića planirao ubistvo predsednika Srbije, Borisa Tadića, najviših funkcionera ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i posebnog odeljenja tužilaca koji su vodili akciju protiv ovog kriminalnog udruženja.

Slovenački međiji dodaju i da je Šarić državljanin Srbije sa stalnim prebivalištem u Crnoj Gori, kao i da je na Interpolovom spisku osoba koje su tražene zbog sumnje da švercuju drogu, ali i zbog brojnih likvidacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: