Galenika podnela tužbu zbog tendera

"Galenika" podnela tužbu protiv Komisije za zaštitu prava ponuđača pred Upravnim sudom zbog njene odluke o poništenju tendera za nabavku opreme, piše "Blic".

Izvor: B92

Nedelja, 23.05.2010.

23:32

Default images

Farmaceutska kompanija se poziva na sumnju u rad njenog predsednika Borislava Galića, bivšeg debeovca i neregularno izabranu komisiju.

Ovo je samo jedna od tužbi zbog koje bi se Komisija mogla naći uskoro i pred sudom u Strazburu, plaćajući milionske odštete umesto da odlučuje o sudbini tendera čija je ukupna godišnja vrednost oko četiri milijarde evra.

Svako od preduzeća koje tuži Komisiju može da se pozove na činjenicu da je ovo telo neregularno jer Vlada do danas nije ispunila svoju zakonsku obavezu i ponudila Skupštini na izbor predsednika i članove Komisije.

Zvanični predlagač Ministarstvo finansija do danas, kako saznajemo u Vladi, nije prosledila predlog novog kandidata za predsednika. Kada će, i zašto to nije učinila do danas, u Ministarstvu finansija odgovaraju: "Državni sekretar zadužen za tu oblast je bolestan".

Na pitanje zašto to onda ne učini, ministarka Diana Dragutinović, s obzirom na to da su na značaj Komisije samo ove godine već dva puta upozorili iz Evropske komisije, "Blicu" je rečeno:

"Ministarka je u gužvi, ali, videćemo, da na to pitanje odgovori do kraja dana".

Podsećamo, isto ovo pitanje već više od mesec dana uzastopno prosleđujemo Ministarstvu finansija. Ali odgovora do danas nema, a činjenica je da iako je Galić posle pisanja "Blica" o njegovoj prošlosti i načinu rada sam objavio da će podneti ostavku, a Vlada povukla predlog iz Skupštine, on i tri meseca od tada obavlja istu dužnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: