Ljajić: Sezona kupovine mandata

Beograd -- Lider Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić rekao je da je siguran da će odluka Ustavnog suda da ukine blanko ostavke "otvoriti sezonu kupovine mandata“.

Izvor: Blic
Podeli

Ministar rada i socijalne politike, kazao je za "Blic" da "ne sumnja da će ovo proizvesti veliku nestabilnost u društvu od lokalnog do republičkog nivoa".

On je za srpsku političku scenu rekao da "ima mnogo arogancije, a malo tolerancije, previše strančarenja, a premalo osećaja za opšte dobro".

"Ovde sve stranke kad završe izbore razmišljaju o sledećim, a ne da nešto urade za vreme svog mandata. U srpskoj politici ne postoji kontunuitet, svaka vlada posao počinje iz početka poništavajući sve što je neko prethodno uradio. Uglavnom se razmišlja o ličnom interesu, koji se završava najdalje na stranačkom, a za državu šta ostane, ako ostane", dodao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji nema velikih investicija, dodavši da su "za osam godina Hrvati izgradili 1.200 kilometara puta, Albanci za četiri (godine) 340 kilometara, a mi ne možemo da završimo put od Novog sada do Beograda".

"To je najveći poraz svih demokratskih vlada od 2000. Mora neko da preseče, podvuče crtu i kaže da se ovako više ne može. Čak i da izgubimo izbore, moći ćemo da kažemo da smo nešto ostavili iza nas, makar se nikada više ne vratili na vlast. A siguran sam da bi se takva stranka, barem i posle nekog vremena, vratila", ukazao je Ljajić.

On je ocenio da je dosadašnji model ekonomskog razvoja zemlje dostigao maksimum i da "na ovaj način država od 7,5 miliona ljudi ne može da se razvija".
"Ne može večito da živi bez izvoza, od stranih investicija, potrošnje i maloprodaje", dodao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, vrlo je važno da što pre donesemo zakon o fiskalnoj odgovornosti gde će se se limitirati stepeni zaduživanja i javne potrošenje.

"To bi, u velikoj meri, uvelo stabilnost i onemogućilo ljudima na vlasti da u predizbornom periodu razmišljaju samo o izborima, trošeći silne novce na populističke poteze koji donose političke poene, a u stvari veoma štete državi", istakao je ministar Ljajić.

Info

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0
strana 1 od 967 idi na stranu