Sajam posetilo 300 hiljada ljudi

Novi Sad -- Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom sadu, koji se danas završava, posetilo je oko 300.000 ljudi, a učestvovalo je 1.300 izlagača iz 24 zemlje.

Izvor: Beta
Podeli

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić rekao je da su domaći poljoprivredni izlagači sklopili "nekoliko značajnih poslova".

Ugovoreni su poslovi i sa Egiptom, Sirijom, SAD i Australijom, rekao je Vasić i ocenio da je ovogodišnji poljoprivredni sajam bio kvalitetniji od prošlogodišnjeg, jer su se predstavili najuspešniji svetski proizvođači.

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin rekao je da je ove godine na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu povećana prodaja traktora i kombajna, ali nije naveo tačan broj.

"I ove godine organizovali smo najveću izložbu stoke u Evropi, kada je reč o sajmovima poljoprivrede, koju planiramo da naredne godine i unapredimo", rekao je Dragin i dodao da naredna sajamska priredba mora biti još bolja od ovogodišnje.

Zemlja partner ovogodišnjeg poljoprivrednog sajma u Novom Sadu bila je Mađarska, a naredne godine će biti Portugalija.

Info

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0
strana 1 od 967 idi na stranu