Sajam posetilo 300 hiljada ljudi

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom sadu, koji se danas završava, posetilo je oko 300.000 ljudi, a učestvovalo je 1.300 izlagača iz 24 zemlje.

Izvor: Beta

Subota, 22.05.2010.

12:47

Default images

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić rekao je da su domaći poljoprivredni izlagači sklopili "nekoliko značajnih poslova".

Ugovoreni su poslovi i sa Egiptom, Sirijom, SAD i Australijom, rekao je Vasić i ocenio da je ovogodišnji poljoprivredni sajam bio kvalitetniji od prošlogodišnjeg, jer su se predstavili najuspešniji svetski proizvođači.

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin rekao je da je ove godine na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu povećana prodaja traktora i kombajna, ali nije naveo tačan broj.

"I ove godine organizovali smo najveću izložbu stoke u Evropi, kada je reč o sajmovima poljoprivrede, koju planiramo da naredne godine i unapredimo", rekao je Dragin i dodao da naredna sajamska priredba mora biti još bolja od ovogodišnje.

Zemlja partner ovogodišnjeg poljoprivrednog sajma u Novom Sadu bila je Mađarska, a naredne godine će biti Portugalija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: