Grčka se nada rešenju spora o imenu

Ambasadorka Grčke u Makedoniji Aleksandra Papadopulu nada se da će spor Atine i Skoplja oko imena Makedonije biti rešen do juna.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.05.2010.

19:45

Default images

"Grčka ima interes da Makedonija postoji kako stabilna zemlja i da se ne raspadne", rekla je Papadopulu u obraćanju studentima privatnog univerziteta FON u Skoplju.

Ona je istakla da Grčka želi da Makednija bude "snažan i zdravi sused" i da je to interes Grčke.

"Spor oko imena je kao slon zatvoren u sobi - možete živeti s njim, ali treba da rešiti taj problem", rekla je ambasadorka Grčke.

Papadopulu je izrazila nadu da će se do rešenja doći do juna, a na pitanje da li je, ako rešenja ne bude, moguća još jedna grčka blokada, ona je odgovorila da ne treba razmišljati o scenariju koje niko od strana ne priželjkuje.

"Hajde da radimo na rešenju, to je najbolji pristup", rekla je Papadopulu.

Makeodnija i Grčka su pod snažnim pritiskom SAD i Evropske unije za brzo rešavanje problema sa imenom.

Premijeri Makeodonije i Grčke, Nikola Gruevski i Jorgos Papandreu, imali su juče neformalan sastanak u Madridu, na kome su dogovoreni češći susreti. Gruevski je nakon toga izjavio da dve strane nisu ni bliže ni dalje od rešenja spora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: