Kuči: Stigao poziv za Sarajevo

Priština -- Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da je Kosovo dobilo zvaničan poziv da učestvuje na regionalnoj konferenciji u Sarajevu početkom juna.

Izvor: Beta
Podeli

Kuči kaže da će Kosovo biti predstavljeno ravnopravno, kao i sve druge države, i da će izneti svoje viđenje o regionalnim kretanjima i evropskim integracijama.

Dodao je da na međunarodnim i regionalnim skupovima niko ne može predstavljati Kosovo, sem kosovskih institucija.

"Kosovo je zainteresovano da učestvuje na toj konferenciji, da pruži svoj doprinos o temama koje su od značaja za regionalnu saradnju ali i evropske integracije. Tu ćemo, naravno, biti ravnopravno tretirani i sa pristupom koji će sačuvati dostojanstvo predstavnika ali i državnog integriteta", rekao je Kuči.

Iz UNMIK-a najavljuju da očekuju da šef UNMIK-a Lamberto Zanijer dobije poziv za konferenciju u Sarajevu, ali da će u ime Kosova govoriti predstavnici kosovskih institucija.

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić je izjavio da će Kosovo na toj konferenciji biti predstavljeno kao UNMIK/Kosovo.

Organizator konferencije, predsedavajuća Evropskom unijom Španija, saopštio je da će se u predstavljanju učesnika konferencije koristiti model Gimnih - bez imena i zastave države koju predstavlja, već samo sa imenom učesnika konferencije.

Info

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0
strana 1 od 967 idi na stranu