Turisti otkazuju zbog nereda

Oko 20 000 noćenja u atinskim i okolnim hotelima je otkazano zbog prošlonedeljnih demonstracija protiv vladinih mera štednje, saopštilo je udruženje hotelijera.

Izvor: Beta

Četvrtak, 13.05.2010.

18:23

Default images

Oštar program štednje za ovu i naredne dve godine prati međunarodnu pomoć Grčkoj od 11 milijardi evra da otplati dugove. Turizam daje 17 osto domaćeg bruto-proizvoda Grčke i obezbeđuje 20 odsto radnih mesta, te bi pad prometa ugrozio izlazak grčke privrede iz krize.

"Očit je krupan pad broja klijenata i broj otkaza raste", rekao je agenciji AP predsednik Udruženja hotelijera Atine i Atike Janis Recos.

"Snimci sukoba na ulicama i spaljene banke su se danima ponavljali u stranim medijima, te prosečan stranac misli da je Atina još u plamenu", rekao je on.

Udrzuzenje ima podatke o otkazivanju dolaska gostiju u 68 od ukupno 450 hotela u Atini i okolini, a oni obuhvataju i dolaske grupa i rezervacije za konferencije.

"Najviše zabrinjava to što su se 'zamrzle' rezervacije za dva najbolja meseca za (turizam) atinskog regiona", saopštilo je Udruženje koje dodaje da opada broj rezervacija za hotele i u drugim krajevima Grčke.

Grčku je 2009. godine posetilo 14,9 miliona turista što je za oko milion manje nego 2008. i 1,2 miliona manje nego 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: