Turisti otkazuju zbog nereda

Atina -- Oko 20 000 noćenja u atinskim i okolnim hotelima je otkazano zbog prošlonedeljnih demonstracija protiv vladinih mera štednje, saopštilo je udruženje hotelijera.

Izvor: Beta
Podeli

Oštar program štednje za ovu i naredne dve godine prati međunarodnu pomoć Grčkoj od 11 milijardi evra da otplati dugove. Turizam daje 17 osto domaćeg bruto-proizvoda Grčke i obezbeđuje 20 odsto radnih mesta, te bi pad prometa ugrozio izlazak grčke privrede iz krize.

"Očit je krupan pad broja klijenata i broj otkaza raste", rekao je agenciji AP predsednik Udruženja hotelijera Atine i Atike Janis Recos.

"Snimci sukoba na ulicama i spaljene banke su se danima ponavljali u stranim medijima, te prosečan stranac misli da je Atina još u plamenu", rekao je on.

Udrzuzenje ima podatke o otkazivanju dolaska gostiju u 68 od ukupno 450 hotela u Atini i okolini, a oni obuhvataju i dolaske grupa i rezervacije za konferencije.

"Najviše zabrinjava to što su se 'zamrzle' rezervacije za dva najbolja meseca za (turizam) atinskog regiona", saopštilo je Udruženje koje dodaje da opada broj rezervacija za hotele i u drugim krajevima Grčke.

Grčku je 2009. godine posetilo 14,9 miliona turista što je za oko milion manje nego 2008. i 1,2 miliona manje nego 2007. godine.

Info

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0
strana 1 od 967 idi na stranu