Makedonija peuzima predsedavanje SE

Makedonija danas postaje novi predsedavajući Ministarskog komiteta Saveta Evrope.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

12:33

Default images

Makedonija preuzima predsedavanje od Švajcarske za narednih šest meseci nakon čega će je "naslediti" Turska, u novembru, navela je makedonska agencija MIA. Makedonsko predsedavanje biće zvanično objavljeno danas u Strazburu, na sednici Ministarskog komiteta kojom će predsedavati Mišlin Kalmi-Rej, švajcarska ministarka inostranih poslova.

Kalmi-Rej će podneti izveštaj o rezultatima i aktivnostima postignutim u proteklih šest meseci, a makedonski ministar spoljnih poslova Antonio Milošoski će izložiti prioritete makedonskog programa tokom narednih šest meseci.

Ministarski komitet je prihvatio logo i naziv "Makedonsko predsedavanje 2010" kao što je predloženo u zvaničnom dokumentu makedonskog ministarstva inostranih poslova.

Na današnjoj sednici prisustvovaće oko 20 ministara među kojima šefovi diplomatija Srbije, Švedske i Turske, Vuk Jeremić, Karl Bilt, i Ahmet Davutoglu, zamenik grčkog mistra inostranih posleva Dimitris Drucas.

Milošoski je sinoć u Strazburu priredio večeru za ministre inostranih poslova balkanskih zemalja na kojoj su šefovi diplomatija Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, Jeremić, Sven Alkalaj i Milan Roćen, kao i hrvatski državni sekretar za politička pitanja Davor Božinović razgovarali o intenziviranju regionalne saradnje u okviru Saveta Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: