Kostić: Pomoć državi kroz iskustvo

Beograd -- Predlog da biznismeni pomognu propalim državnim firmama da stanu na svoje noge ne podrazumeva kupovinu tih preduzeća ili materijalnu dobit, kaže Miodrag Kostić.

Izvor: B92
Podeli

Predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić je u emisiji "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem" objasnio na kakav je konkretno angažman mislio, uz ogradu da ne zna pod kakvim bi uslovima ostali srpski preduzetnici bili spremni da pomognu državnim preduzećima.

"Želeo da ponudim ono jedino što mogu, a to je svoje znanje o tome kako propalu i lošu firmu pretvoriti u uspešnu. To pokazuju firme koje sam privatizvovao i za to ne očekujem nikakvu nadoknadu, već društveno priznanje da ja to mogu. Nisam zainteresovan za firmu koju sam pominjao i rekao sam- dajte vi koju hoćete firmu, sa koliko hiljada zaposlenih, da pokušam da od toga nešto uradim”, kaže Kostić.

Jugoslav Ćosić: Zašto što biste to uradili? Iz alturizma i patriotizma to se nigde ne radi? Biznimseni vašeg profila to ne čine.

Miodrag Kostić: Tu grešite. Prvo ste pogrešili, a onda ste rekli suštinu. Pogrešili ste da se biznismeni mog profila ne bave tim... Nismo svi isti.

Jugoslav Ćosić: Vi imate nekoliko komapnija. Vaš posao je da obezbedite posao za svoje radnike. Zato postoji ta sumnja kada neko kaže hoću u Srbiji da vodim besplatno firmu.

Miodrag kostić: Dopustite meni da kažem šta hoću. Za mene je to moja pomoć onako kako ja to umem da uradim i od toga očekujem samo jednu vrstu društvenog priznanja. Druga stvar je što ja ne posmatram kao dnevnu obavezu, više kao moje iskustvo ako to neko to želi i ne očekujem nikakavu nadokandu za to.

strana 1 od 967 idi na stranu