Tadić: Obračun sa kriminalom

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da organizovani kriminal ima oblik mafije izuzetne moći, ali da nema veću moć i snagu od države koja će se obračunati s njim.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

12:26

Default images

Tadić kaže da je Srbija lider u borbi protiv organizovanog kriminala u regionu i da pored iskušenja sa kojima se susreće, neće odustati od suprotstavljanja mafiji u jugoistočnoj Evropi."Ono što Srbija radi je od presudne važnosti za budućnost naše dece. Pokazaćemo da niko nema veću moć od države", poručio je Tadić, na proslavi Dana Protivterorističke jedinice.

Na proslavi Đurđevdana i Dana Protivterorističke jedinice ovaj sektor MUP-a je pokazao kako bi neutralisali teroristički napad

Po zamišljenom scenariju, desetorica terorista pokušali su da na jezeru Duboki potok, postave ekslopziv i tako ugroze bezbednost građana.

Pripadnici protivterorisitčke jedinice onemogućili su teroriste, a u akciji su korišćena borbena vozila "hamer", helikopteri, desantni čamci i najmodernija oprema i naoružanje te jedinice.

Akciju su pratili visoki zvaničnici Srbije, ali i predstavnici SPCa, američke i ruske ambasade, a prethodno je sečenjem slavskog kolača u bazi jedinice obeležen Dan PTJ-a i Đurđevdan.

"Ono što Srbija radi je od presudne važnosti za budućnost naše dece. Pokazaćemo da niko nema veću moć od države. Poručujem da niko nije jači od države i na mene možete da računate, jer sam ja, kao vrhovni komandant, deo vaše jedinice", kaže predsednik Boris Tadić.
(Tanjug)
"Naš cilj, i policije i svih drugih državnih organa koji se tim poslom bave, jeste da kao sveti Đorđe ubijemo tu aždahu, koja je najveći neprijatelj jedne države, naroda i celog regiona", istakao je ministar policije Ivica Dačić.

Među zvanicama je bio i ambasador Rusije Aleksandar Konuzin koji je pohvalio saradnju dve zemlje u borbi protiv terorizma i Protivterorističkoj jedinici uručio poklon.

"Veoma mi je drago da se između naših zemalja odvija aktivna saradnja u borbi protiv opšteg zla teoririzma. Vaš praznik je uoči jednog drugog isto tako velikog praznika - devetog maja, kada ćemo obeležiti kraj Drugog svetskog rata. Za narod Rusije i bivšeg Sovjetskog saveza to je veliki praznik velike pobede nad fašizmom“, rekao je Konuzin.

Predsednika Tadića je u bazi u Lipovici dočekao počasni stroj, a među zvanicama su bili i direktor policije Milodar Veljović, direktor BIA Saša Vukadinović, potpredsednik vlade Jovan Krkobabić, i predstavnici diplomatskog kora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: