Nastavljen štrajk u “Slap grupi“

Čačak -- Štrajkački odbor “Slap grupe“ nije postigao dogovor sa upravom preduzeća i zaposleni nastavljaju generalni štrajk.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike “Slap grupa“ Zoran Zečević je najavio da radnici ne odustaju od zahteva i da će naredne sedmice radikalizovati štrajk, koji je počeo 22. aprila, ali nije precizirao kako će to uraditi.

Oko 90 od 117 zaposlenih u “Slap grupi“ štrajkuju osmi dan za redom sa potpunom obustavom rada jer im vlasnik Slaviša Purić duguje dve i po plate, penziono osiguranje od 2005. godine, zdravstveno osiguranje od jula prošle godine i putne troškove za poslednjih 13 meseci.

Prema podacima Sindikata račun fabrike “Slap grupa“ blokiran je zbog duga od 855 miliona dinara. Vlasnik duguje malim akcionarima za neisplaćene dividende dva miliona evra, radnicima koji su proglašeni za tehnološki višak duguje oko 1,1 miliona dinara i proizvođačima krompira oko 15 miliona dinara.

“Slap grupa“, koju Čačani zovu Čipsara i koja se bavi proizvodnjom čipsa, snekova i drugih proizvoda, osnovana je 1962. godine kao "Pik Čačak", a privatizovana 2005. godine kao jedno od najuspešnijih preduzeća u Čačku.

Slaviša Purić iz Beograda postao je većinski vlasnik fabrike kada je otkupio većinu akcija Pik-a na beogradskoj berzi, a nakon privatizacije promenio je ime fabrike u "Slap grupa".

Poreska policija saopštila je 22. aprila da je podnela krivične prijave protiv vlasnika i direktora beogradske “Slap grupe“ - Fabrika u Čačku, zbog sumnje da su utajom poreza oštetili budžet Srbije za 135 miliona dinara.

strana 1 od 99 idi na stranu