Škundrić: Ulaganje u energetiku

U izgradnju novih energetskih kapaciteta biti uloženo pet milijardi evra, a u rekonstrukciju postojećih četiri milijarde evra, najavljuje ministar Škundrić.

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

15:00

Default images

Ministar energetike Petar Škundrić je na otvaranju trafostanice 110/10 kilovolti "Niš 8" u naselju Ledena stena, kazao da Elektroprivreda Srbije na najbolji mogući način ispunjava svoju misiju i da je prošle godine ostvaren rast proizvodnje električne energije od tri odsto.

"Očekujem da u ovoj godini rast od tri odsto premašimo i budemo neto izvoznici električne energije", kazao je Škundrić.

On je kazao da je u toku rad na analizi za izgradnju gasne elektrane u Nišu i da će za taj grad od velikog značaja biti izgradnja magistralnog gasovoda do bugarske granice sa interkonekcijom na trasi od granice do Sofije i Dubnice u Bugarskoj.

"Dobili smo čvrsta uveravanja od Evropske komisije da će finansijski učestvovati u tom projektu, a bugarska strana je obezbedila 60 miliona evra za svoj deo projekta", rekao je Škundrić.

Ukupna vrednost investicije u prvoj fazi izgradnje TS "Niš 8" iznosi dva miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: