Čad: Poginulo 105 pobunjenika

U sukobima vojske i pobunjenika u blizini granice Čada sa Sudanom ubijeno je 105 pobunjenika, saopštila je vlada Čada.

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

13:46

Default images

Međutim, pobunjenici negiraju takvu tvrdnju, a njihov lider Adum Jakub je izjavio da je žrtava bilo na obe strane, ali nije izneo nikakve detalje, javio je britanski radio Bi-Bi-Si. To je prvi sukob koji se dogodio od kako su se u februaru Čad i Sudan dogovorili da će prekinuti sa podržavanjem pobunjenika.

Predsednik Čada Idris Debi uputio je ove sedmice čestitku predsedniku Sudana Omaru el Baširu na reizboru.

"Naše snage bezbednosti potpuno kontrolišu celu oblast", izjavio je čadski ministar informisanja Kedalah Junus dodavši da je jedan vojnik poginuo, a osam ranjeno.

Nezavisnih izveštaja o incidentu nema.

Sudan je dugo optuživao Čad da podržava pobunjenike u Darfuru, a 2008. godine Čad je optužio Sudan da pomaže pobunjeničkim grupama koje su skoro stigle do prestonice N'Džamene, što je dovelo i do prekida diplomatskih odnosa Čada sa susednim Sudanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: