Rada Trajković: Signala još nema

Beograd -- Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković navodi da na području centralnog Kosova još nema signala fiksne i mobilne telefonije srpskih operatera.

Izvor: Beta
Podeli

U pismu ministarki za telekomunikacije i informatičko društvo Jasni Matić, Rada Trajković je negirala ministarkinu izjavu da je signal telefonije vraćen u taj deo Kosova i dodala da je Služba za hitnu medicinsku pomoć i dalje potpuno odsečena od pacijenata zbog čega su mnogi od njih i životno ugroženi.

"Obraćam Vam se sa molbom da upotrebite autoritet i da utičete da se telefonski signal vrati i na područje centralnog Kosova... Nama je svaki minut značajan jer smo ovih dana imali situacije teških oboljenja dece, saobraćajnih udesa i kardiovaskularnih oboljenja kod kojih smo zbog kasnih poziva za pomoć intervenisali u zadnji čas", navodi se u pismu.

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavila je ranije danas da je signal mobilne i fiksne telefonije srpskih operatera vraćen na najvećem delu teritorije Kosova i Metohije.

Matićeva je istakla da je Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo zatražilo od UNMIK-a da ne dozvoli nezakonito ponašanje kosovskih vlasti koje donosi veliku štetu gradjanima i operatorima, “Telekomu Srbije“ i “Telenoru“.

Kosovske vlasti su u petak i subotu, 23. i 24. aprila, onesposobile predajnike mobilnih operatora iz Srbije, tvrdeći da nemaju licencu za rad na Kosovu, pa je bez telefonskih veza ostalo oko 100 000 Srba u centralnom i južnom delu Pokrajine. U jednom broju sredina južno od Ibra onemogućen je i rad fiksne telefonije.

strana 1 od 45 idi na stranu